Analist over waarom Bitcoin en crypto in het midden van een „mini-berenmarkt“ kunnen zitten

Als je naar Twitter kijkt, kan het lijken alsof de crypto-markt allesbehalve bearish is.

Vrijdag en zaterdag werden gekenmerkt door extreem sterke rally’s in de prijzen van altcoins, ondanks de consolidatie in de twee belangrijkste cryptokringen.

Veel small caps, medium caps en zelfs large-cap altcoins genoten gisteren van een winst van 10-50 procent, wat resulteerde in een scherpe daling van de Bitcoin-dominantie tot 65 procent vanaf het schrijven van dit artikel. Eerder deze week was de metrische waarde maar liefst 68,5 procent.

Maar deze prijsactie heeft niet alle analisten overtuigd dat Bitcoin, Ethereum en de rest van de markt klaar zijn om hoger te gaan.

Bitcoin zit in een berenmarkt?

Qiao Wang, een crypto-asset-investeerder voorheen van Messari en Tower Research, heeft onlangs gepostuleerd dat Bitcoin Code en de crypto-markt misschien niet in een volwaardige stierenmarkt zitten zoals sommigen hebben gespeculeerd.

Hij deelde op 15 januari dat hij denkt dat we misschien in een „mini-berenmarkt“ zitten vanwege de enorme hoeveelheid speculanten, wat blijkt uit de financieringspercentages van de crypto-futures-markten:

„IMO we zitten in een mini-berenmarkt. Niet genoeg overtuiging om te korten, en denkt zeker dat we over 6-12 maanden een stuk hoger zullen liggen. Wil speculanten weg zien gaan en spotkopers als ongeldig beschouwen. Nog geen idee hoe laag we zullen gaan, maar 20k-25k zou zowel stieren als beren pijn doen.“

Hoge financieringspercentages geven vaak

Voor een korte context is de dekkingsgraad de terugkerende vergoeding die long posities betalen om de prijs van een termijnmarkt op de prijs van een spotmarkt te houden. Hoge financieringspercentages geven vaak aan dat er een groot aantal kopers met een hefboomwerking zijn die speculeren op een actief dat in een kort tijdsbestek waardeert.

Wang voegde eraan toe dat er op dit moment veel zwakke plekken in de markt zijn, waardoor de markt kwetsbaar is voor een potentiële correctie:

„Ik ben nog lang niet klaar met de kwaliteit van DeFi, en ik denk dat we het heel goed zullen doen als mijn BTC-scriptie niet klopt. Hoe dan ook, het systeem is erg kwetsbaar. Niet de tijd om een held te zijn.“

Zijn gevoel is vergelijkbaar met dat van Guggeinheim’s Scott Minerd, die in een recent interview met Bloomberg zei dat Bitcoin waarschijnlijk in het midden van een korte termijn „speculatieve razernij“ of manie zit.