Bitcoin på børser – Høyt tilsig, ingen ordre

Du kan se på Bitcoin-markedet på to måter. “Å nei, Bitcoin falt bare til $ 10.000, og den har vært der i over en uke nå” kan være en måte. „Bitcoin har handlet over $ 10 000 i over syv uker nå“ kan være en annen. Hvilken måte du ser på markedet er bare et spørsmål om perspektiv.

Gjennom denne differensieringen, hvordan ser faktiske handelsmenn og hodlere på markedene?

I følge data fra Chainalysis Markets Intel blir Bitcoins sendt til børser, men de sitter ikke på ordrebøkene. Dette vil bety at markedsdeltakere sender kryptovalutaen sin til børser, med det formål å selge den, men de låser dem ikke på ordre ennå. I stedet venter de på at prisen skal stige.

Handelsintensitet ser på to varianter av utvekslingsdata , som begge viser det nevnte punktet, antall Bitcoins på utvekslingsordrebøker mot antall Bitcoin sendt til børser. En høy handelsintensitetsverdi vil bety at mange BTC-ordrer blir plassert på børser mot en lav mengde Bitcoin sendt til børser, mens en lav handelsintensitetsverdi vil indikere det motsatte. Ved pressetiden var Bitcoins median handelsintensitet 2,13, det laveste nivået på ett år.

Chainalyses data antyder også at Bitcoin Era sendt til børser er høy. Per data fra Chainalysis var det en 26,36 BTC-endring i Bitcoin holdt på børser, som ikke bare er positivt, men over 180-dagers gjennomsnittet, noe som indikerer at det er en økning i Bitcoin som holdes på børser. Derfor, fra et synspunkt av handelsintensitet, etterlater dette Bitcoin på ordrebøker lave eller relativt lavere enn økningen i Bitcoins som er holdt på børser.

Å se på dette i sammenheng med valutaprisscenariet kan peke på hvor markedsaktørene forventer at prisen skal gå videre

Siden et stort antall Bitcoins er på børser, men ennå ikke solgt eller lagt inn for ordre å selge, forventer hodlers og tradere at prisen vil gå opp. Når kursen går opp, ettersom børsinnstrømning er nettopositiv, dvs. mer innstrømning enn utstrømning, vil det være et salgsspill for å låse inn fortjenesten.

Gjennom disse tallene venter deltakerne på en prisstigning til et foretrukket nivå for å lansere sine salgsordrer og inntjening på fortjeneste. Dette kan imidlertid også vise seg å være en veisperring under en betydelig prisøkning.

Hvis prisen presser til å si $ 10 800 eller $ 11 000, vil ordrer bli plassert og BTC-er solgt, noen til og med til en lavere pris enn markedsprisen, noe som skaper et gap som kan fylles av lavere ordrer og redusere prisen. Eller når prisen øker, kan deltakerne holde på posene sine og innkassere den sakte for et større overskudd. Det er ikke noe eneste svar, og nok en gang er alt et spørsmål om perspektiv.